Kiekonheittäjä Kalle Kivioja 8. Kalevan Kisoissa

2.7.2024

NoU:n joukkue Vaasan Kalevan kisoissa koostui yhdestä mies kiekonheittäjästä, Kalle Kiviojasta. Karsintakilpailu pidettiin perjantaina klo 13:10 alkaen. Karsintaraja Kilpailussa oli 48,50 m. Alkuasetelmat olivat sellaiset, että Kalle ei ollut kisannut vielä tällä kaudella 2024.

Karsintakilpailussa Kalle Kiviojan ensimmäinen karsintaheitto oli kohtalainen 46,37 mutta se ei vielä täyttä varmuutta loppukilpailupaikasta antanut. Kalle paransi toisellaan 47,72 joka jo antoi lupauksia finaalipaikasta. Kolmannen kierroksen onnistunut tasapainoinen heitto 48,96 ylitti karsintarajan ja finaalipaikka varmistui. Kallen sijoitus karsintakisassa oli 7.

Loppukilpailu:

Miesten kiekonheiton loppukilpailu heitettiin myös perjantaina klo 19.20

Kallen avausheitto epäonnistui ja ruksilla alkoi kisa. Kallen toinen heitto 47,81 joka ei nyt vielä antanut varmuutta viimeisille kierroksille pääsystä. Kolmannella heitolla tulos 46.97 mutta tuo 2.kierroksen tulos riitti kuitenkin kolmelle viimeiselle kierrokselle. Kolmella viimeisellä kierroksella lähdettiin kamppailemaan paremmista sijoituksista, joita ehkä pari olisikin ollut mahdollista saavuttaa. Homma lähti hyvin liikkeelle, kun Kalle paransi 4. kierroksella tulokseen 48.11 ja sijoitus parani pykälällä. Viides heitto 47.49 ei tuonut parannusta. Sen sijaan Raahen Vesan, Kallen ikätoveri Mikko Martinmäki paransi tulokseen 48,90 ja Vammalan nuori mies Manu Kankaanniemi oli edellä myös 1.kierroksen tuloksellaan 50,40. Kalle laittoi viimeiseen heittoon latausta mutta tekniikka hiukan hajosi ja tulos jäi lukemiin 46,53, joten parannusta ei tullut.  Kallen sijoitus oli siis 8. mutta pistesija jälleen NoU:lle , niin voidaan olla kuitenkin tulokseen tyytyväisiä.

Vaasan Kalevan Kisojen Miesten kiekkokisa oli historiallinen, sillä vasta 18 vuotias KU-58:n Mico Lampinen sysäsi viimeisellä heitollaan 57,29 Vaasan 31 v vanhemman ”mestarin” Frantz Krugerin valtaistuimeltaan. Kruger hallitsi kisaa viimeiselle kierrokselle asti tuloksella 56.91, mutta niin vain oli tyydyttävä hopeiseen mitaliin. Myös Pudasjärven Antti Pränni pääsi lähelle tuloksella 56,75 ja otti prossin. Kisan jälkeen Kruger ilmoitti päättävänsä urheilu-uransa ja keskittyvän valmennukseen.

NoU:lla oli siis kaikkiaan 1 hengen joukkue Vaasan Kalevan Kisoissa 2024 ja saavutuksena 1. pistesija (1. Kalevanmalja pistettä).